Anmeldelse af "Ravnenes Hvisken" af Malene Sølvsten

2019-01-16

Jeg ved ikke, hvordan jeg skal starte denne anmeldelse. Jeg var blæst bagover af denne serie - jeg elskede den, alt hvad den stod for, og da jeg havde læst den sidste side af del 3 var jeg grædefærdig. Det er sådan en historie, man på INGEN måde kan ligge fra sig - hellere ikke når den er slut. Man fortsætter med at tænke: "Hvad mon der sker nu, hvordan kan den slutte sådan, jeg må bare have mere!". 

"Ravnenes Hvisken" er en helt unik serie, hvor man møder hovedpersonerne Anne, Luna og Mathias - tre unge mennesker, der sammen skal redde verden fra Ragnarok. Der er fuld skrue på handlingen, og jeg skal da lige love for at plots'ne er SPOT ON. Lige når man tror, at man har regnet den ud, tager handlingen en ny drejning, og VUPTI sidder man tilbage måbende, og tænkte: "Hvad skete der lige der?". Ligeledes får man et farvende indblik i den nordiske mytologi, samtidig med at historien er jordnær og realistisk med et snært af fantasy. 

Malene Sølvsten skriver på en så fængslene måde, at man som læser er fuldstændig trylle-bundet, og bare liiiiiiiige skal læse en side endnu. Hun har et velformuleret og letlæseligt sprog, og en unik måde at beskrive historiens forløb på, så man på intet tidspunkt er i tvivl om, hvordan omgivelserne ser ud - det er nærmest som at være der selv. Hun har desuden skabt nogle utrolige karakterer, som man ikke kan lade vær med at holde af - på trods af deres forskelligheder, skabes der en form for symbiose mellem dem, og det kan man som læser kunne nyde godt af. 

Hvad skal jeg sige - havde jeg kunnet ville jeg give "Ravnenes Hvisken" 1000000000000 stjerner, for den har virkelig sat sine spor i mig. Jeg glæder mig meget til at læse endnu mere fra Malene Sølvsten i fremtiden. 

Tak for nu - og god læselyst!